Stranden op Aruba

ArubaVakantieland.nl Stranden Aruba

De stranden op Aruba behoren tot de mooiste ter wereld. De stranden worden dan ook regelmatig genoemd als gevraagd wordt naar de grootste bezienswaardigheid van Aruba.

In het algemeen kan gesteld worden dat de stranden van Aruba aan de noord- en oostzijde van het eiland niet geschikt zijn voor zonaanbidders en zwemmers. De branding is er ruig door de wind vanuit de Atlantische Oceaan.

Het koraalrif rond het eiland is een belangrijke toeristische trekpleister voor Aruba, omdat hier prachtige duikplekken te vinden zijn, maar op verschillende stranden komt het koraal zo dicht onder de oppervlakte dat ook snorkelen erg mooi is. Het koraalrif dat langs de hele zuidkust ligt, heeft meer dan twintig duikplekken, waaronder elf wrakken zoals een vliegtuig, een oorlogsschip en enkele historische schepen. Hieronder beschrijven we de plaatsen waar kantduiken gemaakt kunnen worden. Waar van toepassing, en bij ons bekend, zijn bijzonderheden over het strand of het snorkelen opgenomen.

Strand Aruba
Strand Aruba

Arashi Beach is het meest noordelijk strand van Aruba, dicht bij het California Lighthouse. Het strand is gemakkelijk bereikbaar met de huurauto en u kunt er gemakkelijk parkeren. Meer informatie over Arashi Beach

Boca Catalina Boca Catalina ligt iets voor Arashi. Dit is een vrij rustig stukje strand dat geliefd is bij toeristen en de lokale bevolking. Op het strand zijn verschillende hutjes geplaatst als bescherming voor de hete zon. Er wordt hier veel gesnorkeld.

Palm Beach heeft prachtig wit zand en een rustige branding. Palm Beach is populair onder Amerikaanse toeristen. U treft hier grote hotels en veel luxe. Meer informatie over Palm Beach

Malmok Beach is een populair snorkelstrand. U vindt hier ondiep water met veel tropische vissen. Hoewel het strand mooi wit zand heeft zijn er weinig strand faciliteiten. Malmok Beach is bereikbaar met de auto of bus. Meer informatie over Malmok Beach.

Manchebo Beach (Punto Brabo) is het grootste strand van Aruba. Manchebo Beach heeft een breed lang wit poederzand strand met een regelmatige, stevige branding waardoor het minder geschikt is voor kleine kinderen. Meer informatie over Manchebo Beach

Druif Beach bestaat uit wit poederzand. Druif Beach is geschikt om heerlijk te zwemmen en te snorkelen in rustig water. Hoewel niet al te ver van het bruisende centrum van Oranjestad, is Druif Beach een rustige en ontspannen plek om te zonnen en te ontspannen. Meer over Druif Beach.

Surfside Beach is, mede dank zij de strandclub, een leuk en levendig strand. U kunt hier prima zwemmen of snorkelen in kalm water.

Playa Hadikurari (Fisherman’s Huts) ligt ten zuiden van de vuurtoren Calfornia Lighthouse, aan de noordwestelijke kust van Aruba. Meer informatie over Playa Hadikurari.

Moomba BeachDit is het stukje strand tussen Holiday Inn Spree Resort en Marriott hotel. Er is hier een pier gebouwd en allerlei vissersbootjes leggen hier aan.

Eagle Beach heeft het mooiste palmenstrand van Aruba. Dit is het strand dat tussen de grote hotels en de kleinere hotels ligt. Het strand is vrij breed. Onder de schaduwrijke bomen aan het zuidelijk gedeelte van Eagle beach zijn er picknickplaatsen. Meer informatie over Eagle Beach.

Rodgers Beach (Sereo Colorado) is vooral geliefd bij surfers. Het ligt vlakbij Baby Beach. Vroeger kwamen hier veel arbeiders van de olieraffinaderij met hun familie. Meer informatie over Rodger’s Beach.

Baby Beach Aruba
Baby Beach Aruba

Baby Beach (Sereo Colorado) ligt in het zuidoosten van Aruba. Voor kinderen is dit strand ideaal omdat het water vrij ondiep en kalm is. Meer informatie over Baby Beach.

Dos Playa heeft een wit strand, omringd door rotsen. Dos Playa heeft grote golven, waardoor het populair is bij branding surfers. Dos Playa is niet geschikt voor onervaren surfers. We raden u aan hier niet te gaan zwemmen vanwege de hoge golven. Het zwemmen is echter niet verboden.

Mangel Halto ligt in Pos Chiquito aan de zuidoostkust net ten zuiden van de Spaanse Lagoon. Mangel Halto Beach wordt veel bezocht door de plaatselijke bevolking. Er wordt dan uitgebreid gepicknickt. Ook toeristen komen hier graag. Mangel Halto Beach is een mooi strand met wit poederzand en ondiep water. Mangel Halto is een perfecte plek om te zonnen, zwemmen en snorkelen met rustig, ondiep water rijk aan leven, hetgeen nog aantrekkelijker gemaakt wordt door een intrigerend netwerk van mangroves. Het is een afgelegen strand met hutten voor de schaduw. Een uitstekende site om vanaf de kant een duik te maken. U kunt hier lopen tot de rand van het rif waar u papegaaivissen, snapper, gorgonen, sponzen en anemonen zult treffen. Het rif duikt tot een diepte van 30 meter, waar octopussen, murenen en barracuda’s u zullen begroeten.

Black Stone Beach is een strand aan oostzijde van het eiland, ten zuiden van de grootste Natural Bridge. Meer over Black Stone Beach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *