Arashi Beach

Plaatsen > Arashi Beach

ArubaVakantieland.nl Arashi_beach

Arashi Beach is het meest noordelijk strand van Aruba, dicht bij het California Lighthouse. Je vindt hier geen hotels, wel woonhuizen. Dit is een écht openbaar strand en hoort bij geen enkel hotel.

Arashi Beach heeft zacht poeder wit zand met enkele verdwaalde kiezelstenen. De smalle zandstrook gaat in het noorden over in rotsen, waar meeuwen zich ophouden. Er zijn weinig tot geen faciliteiten. Er staan enkele Strandhutten; vier palen met een dak erop voor schaduw. Vergeet de zonnebrand niet factor 30 tot 50.

ArubaVakantieland.nl_Arashi_beach parkeerterrein.

Op Arashi Beach kunt u heerlijk zwemmen en snorkelen in het helderblauwe water. Zwem al snorkelend naar de linkerkant. Achter de bungalows vindt u enkele grotere rotsblokken met koraal, waar de vissen zich goed thuis voelen.

Voor de kust ligt het wrak van het schip Antilla. Dit Duitse schip is hier tijdens de 2e wereldoorlog gezonken. Het Duitse vrachtschip dreigde in beslag genomen te worden bij het begin van de Tweede Wereldoorlog. De Duitse bemanning opende echter haar kleppen en liet het zinken in plaats van dat het in beslag kon worden genomen. De Antilla is nu het grootste wrak in de Zuid-Caribische zee en een van de meest populaire duikplekken op Aruba, zowel voor dag- als nachtduiken zeer geschikt. Hier kunt u alles wat in de zee leeft tegenkomen.

Het strand is gemakkelijk bereikbaar met de huurauto en u kunt er gemakkelijk parkeren.

Meer standen op Aruba.

Doordat het strand erg populair is bij de lokale bevolking, kan het in het weekend erg druk zijn, de rest van de week is het goed vertoeven. Wel een goed gevulde koelbox meenemen, er is niet veel te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *