Snorkelen op Aruba

Aruba is een uitstekende bestemming om te snorkelen. Het eiland heeft een overvloed aan zeeleven en prachtige koraalriffen die gemakkelijk bereikbaar zijn vanaf de kust. Hier zijn enkele dingen die je moet weten over snorkelen op Aruba:

  1. Beste snorkellocaties: Aruba heeft tal van snorkellocaties, waaronder Boca Catalina, Mangel Halto, Baby Beach, Arashi Beach en het Antilla-wrak. Elk van deze locaties biedt verschillende soorten zeeleven en koraalriffen om te verkennen.
  2. Zeeleven: Aruba heeft een grote verscheidenheid aan zeeleven, waaronder tropische vissen, koraal, zeesterren, zeeschildpadden en meer. Het is een geweldige plek om te snorkelen en de prachtige onderwaterwereld te ontdekken.
  3. Snorkeluitrusting: Als je niet je eigen snorkeluitrusting hebt, kan je deze huren bij duikwinkels op het eiland of bij strandtenten. Een snorkel, masker en flippers zijn de essentiële benodigdheden voor een geslaagde snorkeltocht.
  4. Snorkelen met een gids: Als je niet vertrouwd bent met snorkelen of niet zeker weet waar de beste plekken zijn, kan je overwegen om met een gids te snorkelen. Er zijn tal van duikscholen en snorkelgidsen die je kunnen begeleiden en je alles kunnen vertellen over de onderwaterwereld van Aruba.
  5. Beste tijd om te snorkelen: Aruba is het hele jaar door een geweldige bestemming om te snorkelen. Het water is warm en helder en het zicht is over het algemeen goed. Houd er wel rekening mee dat er af en toe sterke stromingen kunnen zijn, vooral tijdens het regenseizoen tussen oktober en januari.

Kortom, snorkelen op Aruba is een geweldige activiteit voor iedereen die van de zee en de natuur houdt. Met zoveel prachtige snorkellocaties en zeeleven is er altijd wel iets nieuws en interessants te ontdekken