Klimaat Aruba

Thema’s > Klimaat Aruba

Aruba heeft een tropisch klimaat. De belangrijkste kenmerken van het klimaat op Aruba zijn de kleine temperatuursverschillen gedurende het gehele jaar, vrij weinig neerslag en veel zon.

Aruba is warm, relatief droog en zonnig. De temperaturen liggen tussen de 25,6° en 28,8° C. De laagste temperaturen komen voor in januari en februari, de hoogste in september. De schommelingen zijn echter gering.

Er valt betrekkelijk weinig regen: gemiddeld 400-430 mm per jaar. Daarvan valt 2/3 deel in de periode van oktober tot februari.

Hoewel de luchtvochtigheid op Aruba vrij hoog is zorgt de wind van zee er meestal voor dat het toch redelijk aangenaam blijft. Als de wind er niet is, voelt het snel klam aan vanwege de hoge luchtvochtigheid. De passaatwind neemt meestal in de maanden mei, juni en juli in kracht toe en heeft dan een snelheid van rond de 20 knopen

De grootste kans op regen is er tussen september en februari.

Om u een indruk te geven in de gemiddelde temperaturen staan in de volgende tabel de maandelijkse maximale dagtemperaturen en gemiddelde neerslag op Aruba en die in De Bilt.

Maximale dagtemperatuur in graden Celsius Aruba De Bilt
Januari 28 5
April 30 13
Juli 31 22
Oktober 30 14

Gemiddelde neerslag per maand in mm Aruba De Bilt
Januari 64 67
April 15 45
Juli 35 70
Oktober 64 77

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *