Auto op Aruba

Thema’s > Auto op Aruba

WegenArubaVakantieland.nl Nummerbord ArubaAls u zelf wilt rijden op Aruba is het goed te weten dat de meeste wegen op Aruba langs de westkust lopen. Hierdoor zijn de meeste plaatsen op het eiland en de meeste hotelcomplexen goed bereikbaar. Kijk eens op de kaart van Aruba om u alvast bekend te maken met het Arubaanse wegennet. De wegen zijn goed berijdbaar, maar soms wat slechter dan in Nederland. Onverharde wegen komen maar beperkt voor. U kunt de Arubaanse wegen, in tegenstelling tot de meeste wegen op Bonaire, met een gewone auto berijden.

Pech langs de wegAls u “pech langs de weg” heeft, belt u naar de plaatselijke politie.

Rijbewijs Op Aruba is het Nederlandse rijbewijs gewoon geldig. Het aanvragen van een IRB (Internationaal Rijbewijs) is dus voor Nederlanders niet nodig.

Tankstations Op Aruba zijn er een aantal benzinestations te vinden waar je zowel benzine als diesel kunt tanken. Bij het tankstation in Oranje stad, waar je vanuit Eagle Beach en Palm Beach direct langskomt is 24 uur per dag geopend. Het is op Aruba gebruikelijk dat je eerst betaalt en daarna pas tankt. De brandstofprijzen liggen op Aruba op een lager niveau dan in Nederland.

Verkeersregels Houd rekening met enkele afwijkende verkeersregels als u op Aruba rijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *