Verkeersregels Aruba

Thema’s > Verkeersregels Aruba

De verkeersregels op Aruba zijn nagenoeg gelijk aan die in Nederland. U kunt hier dan ook rustig een auto huren en daar zelf mee rijden.

Hoewel het beter is om niet te drinken als u nog moet rijden, geldt op Aruba een maximaal toegestaan alcoholpromillage van 0,5 promille.

Op T-kruisingen hebben bestuurders op de rechtdoor gaande weg voorrang. Dit geldt ook voor fietsers en voetgangers op de doorgaande weg.

Binnen de bebouwde kom moet u bij stilstaand verkeer minimaal 1 m afstand van uw voorligger houden.
Kent u meer significante verschillen? Laat het ons even weten.

De snelheidslimieten liggen lager dan in Nederland. De maximale snelheid binnen de bebouwde kom is vastgesteld op 40 km/uur en buiten de bebouwde kom op 60 km/uur, op één uitzondering na: Aruba kent één hoofdweg die loopt van Oranjestad tot het westen van Palm Beach. Op deze weg mag 80 kilometer per uur gereden worden. Hier wordt veelvuldig op snelheid gecontroleerd door de politie. Ook als toerist kan overschrijding van de snelheidslimiet je een flinke verkeersboete opleveren.

Tot slot een waarschuwing: Bij nat wegdek en regen zijn de wegen uiterst glad (een stuk gladder dan in Nederland). Matig uw snelheid en houd een veilige afstand tot uw voorligger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *