Arikok, Nationaal park

Plaatsen > Arikok, Nationaal park

In het noordoosten van Aruba, tussen Santa Cruz en Boca Prins, ligt het in 1972 gestichte Nationaal park Arikok. Parke Nacional Arikok (PNA) strekt zich uit langs de gehele noordkust van Aruba en via het gebied Franse Pas / Spaans Lagoen reikt het tot aan de zuidkust. De oppervlakte van Arikok National Park is ca. 18% van Aruba. Het is er een oase van rust, ruigheid en ongereptheid.

Arikok is een ruig, rotsachtig gebied, begroeid met allerhande prikkelstruiken, en is als heel Aruba bezaaid met cactussen. Hier staan cactussen die zo groot zijn dat ze al honderden jaren oud moeten zijn. Ook komen we de karakteristieke dividiviboom tegen, die meegroeit met de wind. Het landschap van Nationaal park Arikok biedt leuke doorkijkjes met op de achtergrond de ruige kust en indrukwekkende grot- en rotsformaties. Het landschap heeft een droog woestijnklimaat. Als u het park bezoekt bedenk dan dat er alleen aan het eind een restaurantje te vinden is, het Boca Prins-restaurant. Het is verstandig om een fles water mee te nemen als u het park intrekt.

Het Nationaal park Arikok is vernoemd naar de berg Arikok. In het Nationaal park Arikok kunt u prachtige planten en diersoorten vinden en fotograferen. Het Nationaal park Arikok kunt u verkennen per fiets of wandelend.

Arikok National Park herbergt verschillende plaatsen die van historisch of cultureel belang voor Aruba zijn. Zo vindt u in het park oude nederzettingen en rotstekeningen van de eerste bewoners van Aruba, de bekende Arawak-Indianen tekeningen.

Ook het hoogste punt van Aruba, de berg Arikok en de Jamanota heuvels, bevindt zich in het Arikok National Park.

In het park treft u verschillende slangen zoals een (onschadelijke) santanero en een giftige (maar niet agressieve) cascabel (ratelslang). Daarnaast de niet-inheemse boa constrictors.

Bronnen:Arubanationalpark.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *