Dag van de Vlag en het Volkslied (18 maart)

Thema’s > Feestdagen > Dag van de Vlag en het Volkslied

Vlag van Aruba

Vlag van Aruba

18 maart is de dag die is uitgekozen voor de dag van de viering van het volkslied en de vlag van Aruba omdat tijdens de Ronde Tafel Conferentie in Nederland op die datum in 1948 voor het eerst een motie werd ingediend die pleitte voor de Status Aparte van Aruba. Daarmee werd op 18 maart 1948 de eerste aanzet gegeven naar Arubaanse zelfstandigheid binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Op 18 maart 1976 werd de Vlag van Aruba officieel in gebruik genomen en kreeg het zijn eigen volkslied genaamd ‘Aruba Dushi Tera

Op de nationale feestdag 18 maart zijn de meeste mensen op Aruba vrij. De overheidsdiensten, de winkels en de scholen zijn gesloten.

Op deze dag viert het eiland feest. Overal wappert de Arubaanse vlag. De kinderen van Aruba zijn op 18 maart gekleed in de kleuren van de vlag.

Op 18 maart worden culturele-, sociale- en sportactiviteiten georganiseerd voor de bevolking.

Het is traditie om ook de in Nederland wonende, werkende of studerende Arubanen in de gelegenheid te stellen om deze nationale feestdag te vieren: De Arubadag. De Arubanen in Nederland verheugen zich op deze dag. Uit alle delen van Nederland komen mensen naar de Arubadag om zo elkaar te ontmoeten, de sfeer van thuis te proeven en om van de Arubaanse dans, muziek, cultuur en niet te vergeten de typisch Arubaanse gerechten en lekkernijen te genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *