Cultuur

De lokale bevolking stamt af van Spaanse, Nederlandse en-of Arawak voorouders. Al die verschillende culturen -en meer- vindt u vandaag terug in de cultuur van Aruba.

Misschien ziet u deze smeltkroes cultuur nog het meeste terug in de klassieke Arubaanse keuken. 

De smeltkroes van verschillende muziekstijlen komt vooral naar voren in de diversiteit van de  traditionele muziek instrumenten op Aruba zoals de tambú, agan, chapi, raspu, wiri, bamba, bastel, marimbula, benta, pechu di kalumba, kachu, heru, matrimonial, grandi, seú en de karko. Met dansen en muziek is het al niet anders: Alle stijlen komen hier samen: polka, wals, calypso, salsa, danza, joropo, baile di cinta (lintendans), de soca en meringue, en een lokale mix die socarengue heet, reggae, rumba, mazurka, carioca, tambú en de tuba (bari) hebben zich geïntegreerd in de Arubaanse zang en dans. 

Het cultureel centrum in Oranjestad biedt het hele jaar door concerten, ballet, folkloristische presentaties en kunsttentoonstellingen.

De stad omvat ook historische, archeologische en numismatische musea. De nieuwjaarsfeestfeesten en het pre-Lente Carnaval in februari zijn vooral kleurrijke en populaire feesten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *