Muziek op Aruba

Thema’s > Muziek op Aruba

De muziekstijlen die u vandaag de dag op Aruba het meest zult horen zijn de calypso, de opzwepende soca en merengue naast een lokale mix van merengue met soca, die socarengue heet.

In de jaren zestig van de vorige eeuw was popmuziek op Aruba heel populair. De ene na de andere popgroep zag hier het levenslicht: The Golden Treasures, The Afthermath en The Tramps.

Nog altijd heeft Aruba een rijke muziekcultuur met verschillende invloeden uit de regio. Er zijn verschillende popgroepen op Aruba die populair zijn bij de lokale bevolking en toeristen.

Een van de bekendste popgroepen op Aruba is Buleria. De band werd opgericht in 1984 en is nog steeds actief. Hun muziek is een mix van pop, salsa en Caribische ritmes. Andere bekende popgroepen op Aruba zijn N Fuzion en RBC.

N Fuzion werd in 2004 opgericht en is bekend om hun up-tempo muziek met elektronische beats en popmelodieën. RBC is een poprockband die in 2001 werd opgericht en bekend is om hun originele composities en hun energieke live-optredens.

Naast deze groepen zijn er nog veel andere talentvolle popgroepen op Aruba die de lokale muziekscene levendig houden en bijdragen aan de unieke cultuur van het eiland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *