Diepzeevissen

Thema’s > Diepzeevissen

Aruba is gelegen in de Caribische zee. Ten zuiden van Aruba neemt de diepte van de zee vrij snel toe: op ongeveer 2 km van de kust worden maximale diepten bereikt van 200 meter, daarna neemt de diepte weer af. Aan de noordzijde van het eiland daalt de zeebodem snel tot enige duizenden meters.

In de gematigde wateren rond Aruba, kan het gehele jaar door een verscheidenheid van Atlantische vis worden gevangen. U vangt hier Zeilvis, Witte- en Blauwe Marlijn, Wahoo (Makreelachtige), Haai, Barracuda, Amberjack (Makreelachtige), Koningsvis (Makreelachtige), Bonito, Mahi Mahi en Zwartvin-, Blauwvin- en geelvintonijn zijn er in overvloed.

U kunt een privéboot met kapitein en bemanning huren voor zowel een volledige dag of een halve dag. In de haven vindt u vele privéboten welke te huur zijn; ook zijn er enkele professionele verhuurders actief. Het is aan te bevelen om vooraf te reserveren, omdat de vraag naar deze visserij charters enorm is toegenomen de laatste paar jaar. Dit is vooral het geval tijdens het hoogseizoen.

Het ‘Deep Sea Fishing Tournament’ (The International White Marlin Competition) in oktober, is een jaarlijks terugkerende viswedstrijd op Aruba.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *