Bushiribana goudmijn

Plaatsen > Aruba > Bushiribana goudmijn

Aan de noordkust halverwege het eiland ligt de verlaten goudmijn Bushiribana, dat het centrum van de Aruba’s goudkoorts was tijdens de negentiende eeuw. In 1824 werd op Aruba goud ontdekt. De verlaten goudmijnen van Bushiribana zijn de stille overblijfselen van de 19e eeuwse grootschalige goudwinning.

De ruïnes van de Bushiribana goudmijn liggen aan de noordkust, halverwege het eiland aan het einde van de verharde weg richting de Natuurlijke brug. U kunt de borden “Struisvogelfarm” (weg vervolgen) of “Natuurlijke brug” volgen. Bushiribana ligt aan uw linkerhand zodra u de kust bereikt.

De overblijfselen zijn van een goudsmelterij die werd gebouwd van natuurlijke stenen in 1825. De goudmijn bleef actief voor het grootste deel van de 19e eeuw. De goudindustrie op Aruba was in die tijd, volgens overlevering, in de 90 jaar tussen 1825 en 1915 goed voor meer dan 3 miljoen pond goud.

De Bushiribana goudmijn werd door de Aruba Island Gold Mining Company in 1872 gebouwd. Hier werd het gouderts van het Ceru Plat in de heuvels achter de smeltoven gesmolten.

Tegenwoordig stellen de ruïnes, voornamelijk afbrokkelende muren en graffiti, niet veel voor. Ze zijn interessant vanwege hun historische waarde, maar de plek heeft geen gidsen, bordjes of ander verklarend materiaal.

Aan de kust bij Bushirbana heeft het “steentjes stapelen” haar hoogteput.

In de omgeving bevindt zich de ruïnes van een oud piraten kasteel waarvan sommigen zeggen dat helemaal terug gaat tot 1499, het jaar dat Alonso de Ojeda hier landde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *