Natural pool

Thema’s > Natural pool

De Natural Pool (Conchi) is een plek in de rotsen aan de noordoost kust van Aruba waar de golven wel in- maar niet uit kunnen stromen. De Natural Pool is een van de mooiste plekken van Aruba. Door de lokale mensen wordt het Conchi genoemd. Dat betekent kommetje.  Het is als het ware een kommetje, een zwembad in zee, afgeschermd door rotsen. Op rustige dagen valt het instromende water wel mee; maar als de oceaan onrustig is kunnen de golven behoorlijk oplopen zodat het niet veilig is om de natural pool in te gaan.

ATV Tour Aruba
ATV Tour Aruba

De Natural Pool ligt een stuk ten oosten van Natural Bridge aan dezelfde kust. De weg is niet begaanbaar voor een normale huurauto; hier heeft u een four-wheel drive nodig…en zelfs dan is het een onrustige rit.

Vanaf de parkeerplaats loopt u de natuurlijke trap af naar het water.

We adviseren u uw snorkelset mee te nemen. De wanden van de Natural Pool zijn bedekt met kleurig koraal en er is voldoende vis aanwezig om het interessant te maken.

Op dagen met veel wind adviseren we u vooral niet de rotsen bij de Natural Pool (Conchi) te beklimmen. Met harde wind zijn er hoge golven. Dus denk niet dat je op een rots veilig staat. Er kan plotseling een grote golf over de rots slaan, en dan kun je niks meer doen. Helaas vielen hier eerder slachtoffers die, nadat zij op de rotsen klommen om foto’s te nemen, tussen de rotsen vielen en in de ruwe zee terecht kwamen. Bij de ingang van het natuurpark staan niet voor niets borden met de tekst “enter at your own risk” ofwel “betreden op eigen risico”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *