Grotten op Aruba

Thema’s > Grotten op Aruba

Op Aruba bevinden zich enkele grotten, aan de windkant van het eiland. U kunt verschillende kamers bezoeken en in enkele daarvan vindt u zelfs rotstekeningen van de Arawak Indianen. Maar ook het “gewone” spel van stalagmieten en stalactieten levert altijd weer een fraai schouwspel. De Guadirikiri grot ligt in het Arikok Nationaal Park, de belangrijkste kamer strekt zich ruim honderd meter uit en heeft 2 ventilatieopeningen die een fraai schouwspel projecteren door middel van zonlicht tegen de  rotswanden. Geen grot zonder legende; zo ook de Guadirikiri grot. Jarenlang waren deze grotten op Aruba de favoriete schuilplaats van Caribische piraten. De legende wil dat er ongekende fortuin is verstopt in de Guadirikiri grotten….

De Fontein grot is de meest bezochte grot vanwege de tekeningen van Arawak Indianen op de plafonds. In de grot treft u de oude grottekeningen, waarvan wordt aangenomen dat zij in de de muren zijn gekrast door de Arawak indianen al lang voordat de Spaanse kolonisten arriveerden in 1499. De combinatie van eeuwenoude pre-historie met de natuurlijke verwondering van deze grotten maken de Guadirikiri grotten één van de leukste attracties van Aruba. Maar de grotten hebben ook een keerzijde: honderden vleermuizen hebben deze grot tot thuis gemaakt en zullen u laten schrikken, doordat ze vaak plotseling wegvliegen uit de donkere schuilhoeken van de grot. U heeft zaklampen nodig om deze lange passages te bezoeken. Verder adviseren we u dichte schoenen te dragen. U zult ons dankbaar zijn als u de hoeveelheid kakkerlakken ziet die zich in de grot verzameld hebben.

De Huliba grot is ook wel bekend als de ‘tunnel of love’, vanwege de opening in de vorm van een hart. De legende over deze grot gaat als volgt: een oude leider heeft hier zijn dochter en haar minnaar opgesloten omdat hij het samengaan van die twee niet goed kon keuren. Toen ze beiden stierven en de zielen door plafond van de rots braken ontstond de hart-vorm. Zo werd het de leider duidelijk dat zelfs de dood ze niet kon scheiden. Hoewel de eilandbevolking probeert om deze grotten als een van de meest romantische toeristische attracties op Aruba te verkopen, adviseren wij u om u niet voor de gek te laten houden. We kunnen weinig bedenken dat minder romantisch is dan dat kakkerlakken over uw voeten lopen elke keer dat u even stilstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *