Cruise schepen

Thema’s > Cruise schepen

Cruiseschip

Cruiseschip

In Oranjestad leggen zeer frequent cruise schepen aan aan de speciale pier voor Cruiseschepen van de Aruba Port Authority cruise terminal.

Zodra er een cruiseschip aankomt wordt het druk in Oranje stad. De vele bezoekers vanaf het schip zwermen uit over de stad.

Cruisetoerisme op Aruba begon in de vroege jaren 1950 met het bezoek van de MS Liberator, een combinatie vracht / passagiersschip van de Koninklijke Nederland Stoomship Maatschappij / KNSM, welke we nu kennen als de Nedlloyd Line.

Het eerste passagiersschip (zonder vracht functie) was de Tradewind, die Aruba voor de eerste keer aandeed in 1957. Een barbecue met lokaal entertainment werd gehouden op de Aruba Palm Club om de cruise passagiers te verwelkomen en tegelijkertijd dit eerste Arubaanse luxe resort te introduceren. Inmiddels staat dit resort bekend onder de naam Radisson Aruba Caribbean Resort.

De Grace Line cruise schepen, de Santa Rosa en de Santa Paula, begonnen de wekelijkse donderdagmarkt te bezoeken in 1958.

In de vroege jaren 1960 continueerden de MS Oranje Nassau en MS Prins der Nederland de traditie van de KNSM door zowel passagiers als vracht naar het eiland te brengen, zowel immigranten als toeristen, vooral uit Europa.

De groei van het cruisetoerisme was opmerkelijk tijdens de jaren 1970 toen Aruba bezoek begon te krijgen van de grotere cruise bedrijven, zoals de Italian Line, Cunard, Holland America Line, Costa Line, Sitmar Cruises, Princess Cruises, Carnival Cruise Line en de Royal Caribbean Cruise lijn.

In de jaren 1980 groeide de interesse in Aruba verder met de Chandris Line, Sun Line, Royal Cruise Line, Majestic Cruise Line en de Russische Zwarte Zee Shipping Co.

In 2006 werd Aruba gekozen als de “Top Caribbean Cruise Destination” door passagiers die deelnamen aan een enquête voor de Florida Caribbean Cruise Association door de Business Research Economische Adviseurs.

In 2007 werd Aruba bekroond in Dream World Cruise Destination magazine als beste cruiseterminal.

Meer informatie over cruises in Aruba vindt u bij Aruba Cruise Tourism. Aruba Cruise Tourism is een overheidsorganisatie opgericht op het bevorderen van cruise-toerisme naar het eiland. Het kantoor is gelegen aan de Royal Plaza Mall in Oranjestad, tegenover de haven. Aruba Cruise Tourism, LG Smith Blvd 94, Oranjestad, Aruba. Telefoon: 297-583-3648 Fax: 297-583-5088 E-mail: Info@ArubaByCruise.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *