Campings op Aruba

Home > Camping

Kampeerterreinen zijn er niet op Aruba. Daarnaast is het verboden om zomaar ergens een tent op te zetten.

Elk jaar rond Pasen verloot de politie een aantal vergunningen onder de eilandbewoners en zie je een paar dagen op verschillende stranden Arubaanse families rond caravans, zelfgebouwde hutjes en vrolijk wapperende tentjes voetballen en barbecueën.

zoals opgemerkt zijn er helaas geen officiële kampeerterreinen op Aruba. Het eiland is een woestijnachtige omgeving met weinig bomen en weinig beschutting tegen de zon en de wind. Hierdoor is het niet ideaal om te kamperen op Aruba, vooral niet voor onervaren kampeerders.

Er zijn echter wel mogelijkheden om in de open lucht te overnachten op Aruba, zoals bijvoorbeeld het huren van een hutje op het strand. Er zijn verschillende hotels en resorts op het eiland die dit soort accommodatie bieden. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om in een van de vele AirBnB-accommodaties te verblijven die Aruba te bieden heeft.

Als je toch graag in de buitenlucht wilt verblijven, kan je overwegen om te kamperen op een van de nabijgelegen eilanden zoals Bonaire of Curacao. Op deze eilanden zijn wel officiële kampeerterreinen beschikbaar en de omgeving is beter geschikt voor kamperen.

Houd er rekening mee dat kamperen op Aruba niet is toegestaan op openbare stranden, in parken of op andere openbare plaatsen. Het is belangrijk om de lokale regels en voorschriften te respecteren en altijd verantwoord te handelen in de natuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *