Seroe Colorado

Plaatsen > Aruba > Seroe Colorado

Aan de oostpunt van Aruba ligt Seroe Colorado.

De naam van de buurt Seroe Colorado is afkomstig van een 30 meter hoge kalksteenheuvel aan de oostpunt van Aruba. De heuvel is genoemd naar de geelbruine kleur van het kalksteen: Seroe Colorado betekent ‘gekleurde berg’.

In tegenstelling tot de bij de hoofdingang van de raffinaderij gelegen Caribische arbeiderswijk The Village, ligt de woonwijk voor hoger personeel Seroe Colorado aan de andere zijde van het complex. Seroe Colorado ligt vrijwel op de oostpunt van Aruba. Dit villadorp werd gebouwd voor het hoger personeel van de raffinaderij, dat voornamelijk uit de Verenigde Staten afkomstig was. Het dorp was in haar hoogtij dagen via een bewaakte toegangspoort to bereiken.

Het villadorp Seroe Colorado was destijds grotendeels zelfvoorzienend: er was een school voor de kinderen van het personeel, er waren winkels, er was een eigen watervoorziening, een jachthaven, tennisbanen en op zaterdag werd er gehonkbald op een eigen baseballterrein.

Na de sluiting van de raffinaderij werd het gebied weer openbaar. De bungalows stonden lange tijd leeg en sommige werden een tijdje door krakers bewoond. Nu worden de bungalows bij Rodgers Beach legaal gehuurd of gekocht maar het bied nog altijd een desolate indruk als u hierdoor heen rijd, op weg naar het prachtige Baby Beach.

Bronnen: Aruba; zijn geschiedenis in het kort / J. Hartog – 1988

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *