Dakota

Dakota is een woonwijk op het eiland Aruba, gelegen aan de noordkant van het eiland, in de buurt van de hoofdstad Oranjestad. Het is een vrij rustige wijk die bekend staat om zijn prachtige stranden, waaronder Baby Beach en Rodgers Beach.

Baby Beach is een populair strand onder gezinnen met jonge kinderen vanwege het ondiepe water en het beschutte strand. Het is een prachtig stukje natuur met helderblauw water en wit zand. Je kunt er zwemmen, snorkelen en zonnebaden, en er zijn ook verschillende restaurants en bars in de buurt.

Rodgers Beach is een ander mooi strand in de buurt van Dakota. Het is een wat minder druk bezocht strand, maar het is zeker de moeite waard om te bezoeken vanwege het prachtige uitzicht op de helderblauwe zee en de omringende heuvels.

Naast de stranden zijn er ook enkele andere bezienswaardigheden in de buurt van Dakota. Zo is er het National Archaeological Museum van Aruba, waar je meer kunt leren over de geschiedenis en cultuur van het eiland. Ook kun je de nabijgelegen zoutvlakten bezoeken, waar je roze flamingo’s kunt zien en meer kunt leren over de zoutwinning op het eiland.

Ten slotte is Dakota een goede uitvalsbasis om de rest van het eiland te verkennen. Je kunt gemakkelijk naar andere delen van het eiland reizen om meer te zien en te ervaren van de prachtige Arubaanse cultuur en natuur