Tourisme Aruba herstelt zich

In januari 2022 heeft de regering van Aruba de corona exitstrategie aangekondigd om weer normaal te worden.

Deze exit-strategie is essentieel voor het herstel van het toerisme op Aruba. De Omicron-variant had gevolgen voor het toerisme op Aruba en de gevolgen waren zeker ook voelbaar in januari 2022.

De voorspelling voor het toerisme in 2022 was een herstel tussen 85% en 100% ten opzichte van het toerisme in 2019, Aruba’s beste jaar voor toerisme ooit.

Een hoogtepunt voor januari 2022 was het feit dat, hoewel het aantal bezoekers daalde, er een herstel van 79% was van de toeristeninkomsten, een belangrijke indicator.

Vorige week kondigde de regering van Aruba haar besluit aan om weer normaal te worden en alle Covid19-beperkingen stop te zetten. Op zaterdag 19 februari 2022 arriveerden 5316 bezoekers op de luchthaven, waarvan 4384 uit de VS, de grootste en belangrijkste toeristenmarkt voor Aruba. Op zondag 20 februari 2022 kwamen de cruiseschepen Celebrity Reflection en Celebrity Constellation aan in de haven vol met bezoekers. De bezettingsgraad van de luchtvaartmaatschappij neemt toe hetgeen het vertrouwen van deze luchtvaartmaatschappijen laat groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *