Emigreren naar Aruba

Thema’s > Emigreren naar Aruba.

Bent u de kou in ons kleine kikkerlandje zat en wilt u genieten van de heerlijke warme zon het gehele jaar door? Dan is Aruba een prima keuze. Emigreren is echte niet een besluit dat u overhaast zult nemen. Oriënteer u uitgebreid en kijk wat emigreren voor u, in uw situatie, betekend.

Emigreren naar een land waarin je de taal nauwelijks spreekt? Papiamento is prima en snel te leren als u er eenmaal bent. Bovendien verstaat en spreekt nagenoeg iedereen Nederlands, Spaans en Engels.

Als u naar Aruba wilt emigreren krijgt U te maken met het DIMAS (Departamento di Integracion, Maneho y Admision di Stranhero). Het DIMAS is verantwoordelijk voor het uitvoeren van het vreemdelingenbeleid van de Arubaanse overheid.

U kunt eerste emigreren naar Aruba en daarna een baan zoeken, of u zoekt eerst een baan en gaat daarna emigreren. Om een werkvergunning te krjgen zult u eerst een baan moeten hebben gevonden. Kijk eens op:

De banen liggen op Aruba niet voor het oprapen. Bovendien moet je een werkvergunning aanvragen bij DIMAS via één van de formulieren, je werkgever moet ook meetekenen.

Bij emigratie naar Aruba dient u aan enkele voorwaarden te voldoen:

  1. Bewijs van goed gedrag
  2. Uw werkgever op Aruba moet een verklaring afleggen dat u bij hem in dienst bent.
  3. Neem van te voren contact op met DIMAS www.dimasaruba.com. Bij de dimas website vind u alle voorwaarden waar u aan moet voldoen voor uw emigratie naar Aruba, in het nederlands.

Uw kinderen kunnen naar internationale school op aruba.

Achtergrond informatie een aanbevolen literatuur
Op de website van bol.com vind u veel boeken met informatie over Aruba en emigreren naar Aruba.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *