Bubali vogelreservaat

Plaatsen > Bubali vogelreservaat

Het Bubali vogelreservaat ligt bij een oude zoutpan, ten zuiden van de hotelzone.

Het vogelreservaat Bubali is circa 50 hectare groot. Het omvat twee meertjes en, in het noordelijk deel, een observatietoren. U vindt de uitkijktoren na ca. 150 meter lopen nadat u tegenover de rode molen het pad ingeslagen bent.

Inmiddels zijn de twee meertjes volledig zoetwater geworden en groeien er voornamelijk riet en lisdodden.

In het Bubali vogelreservaat vindt u een grote verscheidenheid aan vogels; onder andere reigers, meeuwen, fregatvogels, Neotropische aalscholvers, ibissen, pelikanen, Caribische meerkoeten en diverse soorten eenden. In totaal zijn hier 80 soorten vogels waargenomen.

Houdt u, als u de vogels wilt observeren, er wel rekening mee dat, als het in de middag warm is, de vogels nauwelijks actief zijn en dus moeilijk waar te nemen zijn. We adviseren u ’s morgens vroeg (tussen 7.00 uur en 9.00 uur) te gaan kijken. De meeste vogels zijn dan het meest actief.

In mei 2010 kwam het Bubali reservaat in het landelijke nieuws in Nederland omdat Joran van der Sloot een nieuwe bekentenis afgelegd had over zijn aandeel in de verdwijningzaak rond de Amerikaanse Natalee Holloway. Van der Sloot gaf aan dat het lichaam van Natalee Holloway verstopt zou zijn in een moeras op Aruba. Na onderzoek bleek dat ook deze verklaring van leugens en fantasie aan elkaar hing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *