UV index Aruba

De sterkte van de ultraviolette (UV) straling van de zon wordt uitgedrukt als een UV Index. Deze kan in Nederland variëren van 0 tot 8. Bij 0 is er geen UV en 8 staat voor de maximale hoeveelheid UV-zonlicht. In landen dichter bij de evenaar en in de bergen kan de zonkracht een waarde van 15 of hoger halen. De UV Index overschrijdt 8 niet in Nederland (8 is zeldzaam; 7 kan voorkomen op uitzonderlijke dagen, meestal in de twee weken rond de zomerzonnewende). UV Indices van 9 en 10 zijn gebruikelijk in het Middellandse Zeegebied.

Op Aruba komt de UV index zeer zelden op 12, maar 10 komt zeer regelmatig voor. De verwachting voor vandaag in Oranjestad, Aruba:

UV-straling zorgt er voor dat ons lichaam vitamine D aanmaakt, wat we nodig hebben voor gezonde botten en spieren. Te veel UV-straling is echter slecht voor onze gezondheid. Als we verbranden, veroudert onze huid sneller. UV-straling is ook de belangrijkste oorzaak van huidkanker. Te veel zonlicht kan ook uw ogen beschadigen.

Het is belangrijk om uzelf en uw kinderen het hele jaar door te beschermen tegen teveel UV-straling, maar zeker als u op vakantie gaat naar Aruba.

  • Blijf tussen 12.00 en 15.00 uur zoveel mogelijk uit de zon.
  • Draag beschermende kleding tegen de zon en een hoed of pet met een brede rand.
  • Draag een zonnebril met UV-bescherming.
  • Smeer regelmatig zonnebrandcrème met een beschermingsfactor (SPF) van minimaal 30 op alle onbedekte huid, ook als u in de schaduw bent.
  • Wees extra voorzichtig om kinderen te beschermen tegen UV-straling. Smeer kinderen regelmatig in met zonnebrandcrème met een SPF van 50.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *