Pan bati met kerri kerri

Recepten > Pan bati met kerri kerri

Ingrediënten

  • 125 g. maïzena
  • 250 g. zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel suiker
  • 1 snufje zout
  • 5-6 dl. melk
  • 500 g. kabeljauwfilet
  • 3 eetlepels olie
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepeltje komijnpoeder (djintan)
  • 1/2 zr fijn gesneden Spaanse peper
  • 1 ontvelde, in blokjes gesneden tomaat
  • 1/2 mango in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels vers gesneden basilicum
  • peper en zout

Bereiding

  • Roer in een kom de mazena, het bakmeel, de suiker en het zout door elkaar en voeg zoveel melk toe dat een glad pannenkoekenbeslag ontstaat. Laat dit beslag zeker 1 uur rusten voor dat u het gebruikt.
  • Snijd de kabeljauw in dobbelstenen. Verhit 4 eetlepels olie in een ruime pan of in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes aan.
  • Bak de kerriepoeder, komijn en Spaanse peper even mee.
  • Schep nu de tomaat en de mango erdoor en laat het geheel 3-4 minuten zachtjes doorkoken. Schep vervolgens de kabeljauwblokjes erdoor. Voeg 2-3 eetlepels water toe en laat 5-6 minuten zachtjes doorkoken. Breng het geheel op smaak met peper en zout en warm houden tot gebruik.
  • Verhit dan een grote koekenpan met teflonlaag met een scheutje olie. Giet nu 1/8 deel van het beslag in de pan en laat dit over de bodem uitvloeien. Bak de pannenkoek tot de bovenkant droog is. Draai om en bak ook de andere kant goudbruin. Bak zo nog zeven pannenkoeken.
  • bullet Vouw de pannenkoeken in vieren En verdeel ze over voorverwarmde borden.
  • Schep op iedere pannenkoek een laag viscurry. Bestrooi ze als laatste met de basilicum.

Tip: Dit gerecht kunt u ook met kip of varkensvleesreepjes bereiden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *