Recepten > Kokospudding
Kokospudding wordt op Aruba “Pudin di Coco” genoemd.
Ingrediënten:
- Rum
- Gelatine
- 3 eieren
- suiker
- kokosmelk
- melk
- zout
- crème fraîche
- Limoensaus
Bereidingswijze
- Week in 1/4 kopje rum: 2 eetlepels gelatine
- Meng in een steelpan: 3 eidooiers en klop deze tot een romige massa. voeg 1/4 kopje suiker toe
- Roer hierdoor: 1 kopje kokosmelk; 1 kopje melk.
- Kook het mengsel op een laag vuur en blijf roeren tot het indikt.
- Meng de gelatine erdoor en laat deze oplossen.
- Laat het afkoelen in de koelkast tot de massa in gaat dikken.
- Klop in een andere schaal: 1 kopje room (crème fraîche) stijf. Klop het mengsel met een garde, en spatel het vervolgens door de eiwitten. Schep hier de geklopte room door.
- Doe de pudding over in een serveerschaal en laat hem in de koelkast opstijven. Serveren met limoensaus.