Recepten > Arubaanse Hamburger
Ingrediënten:
- 300 g meergranenrijst
- 400 g kidneybonen
Hamburger
- 1 ui
- 400 g rundergehakt
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- 1 tl pica, madame Jeanette pasta, sambal kan ook
Salsa
- 1 mango
- 4 tomaten
- 4 lente-uitjes
- 0,5 bosje koriander
- 0,5 bosje bladpeterselie
- 4 el chilisaus
- 1 el hoisinsaus
- 1 el sesamolie
- 1 limoen
Bereidingswijze
Rijst met bonen
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Spoel de bonen af onder de kraan en voeg ze, circa 2 minuten voordat de rijst gaar is, toe.
Burger
- Pel de ui en snipper deze.
- Meng het gehakt met de ui, ei, paneermeel en pica.
- Vorm er platte burgers van.
- Verhit een grillpan en gril de burgers om en om in circa 4 minuten gaar.
Salsa
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit.
- Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijst en snijd de tomaten in blokjes.
- Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes.
- Pluk en hak de koriander en peterselie.
- Meng alles door elkaar en breng op smaak met de chilisaus, hoisin, sesamolie en het sap van de limoen.
Vlak voor het serveren schept u de rijst in het midden van het bord en legt hier de hamburger op. Schep er een flinke lepel salsa bij.
Eet smakelijk!