Recepten > Arubaans ijs
Ingrediënten
- 100 Gram Suiker
- 80 gram ijspoeder (Gelatti)
- 500 ml Melk (of 400 ml Melk + 100 ml slagroom lobbig geklopt)
- 75 Gram boerenjongens (rozijnen met Rum)
- 300 gram ananas
Bereiding
- Maak de ananas schoon en pureer deze in de blender.
- Weeg 80 gram ijspoeder af in een kom samen met 100 gram suiker.
- Meet 500 ml melk af en doe dit in de kom met ijspoeder/suiker mengsel 1 minuut op hoogste stand opkloppen. Of 400 ml melk met 100 ml lobbig geklopt slagroom
- Doe de ananas puree bij het mengsel en mix nog even goed door.
- Doe er nu 75 gram boerenjongens door even door roeren (niet mixen)
- Zet deze compositie een goede 10 minuten in de koeling (vriezer of koelkast) laatste een goed half uur.
- Nu is het moment om de ijsmachine in elkaar te zetten.
- Haal de compositie uit de koeling en giet deze voorzichtig in de ijsmachine.
- Laat deze een half uur tot drie kwartier draaien voor een heerlijk portie ijs.
Eet Smakelijk